Persbericht Met de BOB & BGA-labels verdedigt Europa zijn terroirs

Met de BOB & BGA-labels verdedigt Europa zijn terroirs

“Met de BOB & BGA-labels verdedigt Europa zijn terroirs” vestigt de aandacht op de kenmerken van de BOB- en BGA-wijnen uit het Zuidwesten, de IGP Canard à foie gras du Sud-Ouest (Chalosse, Gascogne, Gers, Landes, Périgord, Quercy) en de Jambon de Bayonne BGA. Deze uitzonderlijke producten onder het Europese kwaliteitslabel versterken elkaar om u te helpen de kunst van het leven in het Zuidwesten van Frankrijk te ontdekken…

Wijnen van het Zuidwesten, Eend van de Sud-Ouest en Bayonneham:

De Europese BOB- en BGA-labels zijn het bewijs dat het Zuidwesten een unieke regio is, waarvan de producten opmerkelijk zijn, zowel wat de oorsprong als de kwaliteit betreft. Die producten zijn de vrucht van een originele regionale knowhow, die de producenten graag delen.

Acties in deze campagne:

Creatie van een campagnewebsite

De website europedefendsitsterritories.eu is het informatieportaal van de campagne. Zij bevat informatie over de Europese campagne en over de deelnemende producten: Wijnen van het Zuidwesten, Eend van de Sud-Ouest en Bayonneham.

De Vino Village Sud-Ouest

De Vino Village is een evenement gewijd aan wijn, en dit jaar zullen er een dertigtal wijnwinkels en -bars aan deelnemen. De «Sud-Ouest»-editie vindt plaats op 15 en 16 oktober 2021 in de Gare Maritime van Tour & Taxis (Brussel). Het zal gewijd zijn aan de wijnen en eend uit de Sud-Ouest, en aan Bayonneham. De Vino Village zal de aandacht vestigen op de BOB- en BGA appellaties van deze regio, die door onze landgenoten zeer op prijs wordt gesteld.

Open op vrijdag 15 oktober van 14u tot 21u en zaterdag 16 oktober van 11u tot 20u.

Deelname aan TAVOLA

TAVOLA, de vakbeurs voor fijne voeding en verse producten, is de gelegenheid bij uitstek om de belangrijke spelers van de horeca te laten proeven van de producten van het Zuidwesten. Tot binnenkort in Kortrijk Xpo (Kortrijk) van 20 tot 22 maart 2022.

#EnjoyItsFromEurope

#EuropeDefendsItsTerritories